צלי כתף בקר בסיר - מתכון לצלי כתף עם פטריות ויין אדום

צלי כתף בקר שבושל בסיר, ולאחר מכן פרוס עם רוטב פטריות ויין אדום. מתכון טעים לצלי כתף שיוצא רך, מתפרק ועשיר בטעמים.
מנה עיקרית של בשר, מושלמת לערב שישי או חג.

צלי כתף בקר בסיר - מתכון לצלי כתף עם פטריות ויין אדום

זמן הכנה

10-20 דקות

זמן בישול

כ4 שעות

סוג אוכל

בשרי

רמת קושי

קל

מצרכים

  • לבישול הבשר
  • נתח כתף בשר מספר 5 (ממליצה קילו ומעלה)

  • בצל

  • חצי ראש שום

  • כף טימין

  • כפית גדושה פלפל גרוס

  • מים

  • לרוטב
  • בצל גדול

  • חבילת פטריות (איזה סוג שאוהבים)

  • כוס יין אדום

  • חצי כפית אגוז מוסקט

  • כפית כמון

  • כף דבש

  • כפית מלח

  • מי בישול הבשר

הוראות הכנה

  • בישול הבשר - צולים בסיר את נתח הכתף על אש גבוהה מכל הצדדים עד להשחמה, כדי לתת מכת חום.
  • קוצצים בצל ומקלפים שום, מוסיפים לסיר מסביב לבשר.
  • מוסיפים טימין, פלפל גרוס ומים עד לגובה שני שליש מהבשר.
  • מכסים את הסיר במכסה ומבשלים במשך שעתיים - שעתיים וחצי.
  • מסננים את הבשר מהמים ושומרים את מי בישול הבשר בקערה. נותנים לבשר לנוח 15 דקות ומכניסים למקרר. (הבשר צריך להתקרר לפחות שעה, אפשר להשאיר גם לילה שלם במקרר)
  • הכנת הרוטב - קוצצים בצל ומטגנים בסיר שטוח ורחב עד להשחמה.
  • מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ2 דקות נוספות.
  • מוסיפים יין אדום ומצקת אחת ממי בישול הבשר, מביאים לרתיחה, מחלישים את האש ומבשלים 10 דקות. מוסיפים אגוז מוסקט, כמון, מלח, דבש ועוד 4 מצקות ממי בישול הבשר.
  • בינתיים חותכים את הבשר לפרוסות דקות ומסדרים בסיר. אם חסרים נוזלים מוסיפים ממי בישול הבשר. מרתיחים ואז מבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי.

הערות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    רוצה לקבל מתכונים למייל?

    מתכונים אחרונים