צלי כתף / בשר מספר 5 בבישול ארוך - מתכון לצלי כתף בתנור עטוף בנייר כסף

צלי כתף (שנקרא גם – בשר מספר 5) בבישול ארוך בתנור בתוך נייר כסף. מתכון לצלי כתף קל להכנה עם מרינדה מלאה בטעמים.
בלי ללכלך הרבה כלים, ובלי הרבה עבודת הכנה, נקבל מנה עיקרית טעימה ומרשימה של צלי כתף שבושל בתנור בבישול ארוך של כ6-7 שעות. אז אם יש לכם את הזמן, המתכון הזה לגמרי שווה!

צלי כתף / בשר מספר 5 בבישול ארוך - מתכון לצלי כתף בתנור עטוף בנייר כסף

זמן הכנה

10 דקות

זמן בישול

6-7 שעות

סוג אוכל

בשרי

רמת קושי

קל

מצרכים

  • נתח כתף בקר (לפחות קילו) - בשר מספר 5

  • חצי כוס שמן זית

  • כף גדושה חרדל גרגירים

  • 4 כפות דבש

  • כפית מלח

  • כפית פלפל גרוס

  • ראש שיני שום

  • טימין יבש/טרי

הוראות הכנה

  • מערבבים בקערה קטנה שמן זית, חרדל, דבש, מלח ופלפל.
  • מסדרים את נתח הבשר על תבנית שמתאימה לתנור ומורחים עליו את המרינדה בקערה שהכנו. מעסים היטב עם הידיים מכל צדדי הבשר. מכסים ומכניסים למקרר לפחות לשעתיים (אפשר להשאיר גם לילה שלם).
  • מחממים תנור על מצב טורבו בחום הכי גבוה ומכניסים את נתח הבשר לצלייה עד להשחמה (כ10-15 דקות), הופכים וצולים שוב עד להשחמה (כ5-7 דקות נוספות).
  • מוציאים את נתח הבשר ומעבירים את התנור למצב אפייה (פס עליון ופס תחתון) על 130 מעלות, ונותנים לתנור להתקרר ולהגיע לטמפרטורה החדשה.
  • בינתיים עוטפים את נתח הבשר - חותכים חתיכה גדולה של נייר כסף, פורסים על השיש, ועליו מניחים נייר אפייה.
  • מקלפים את שיני השום ומניחים במרכז נייר האפייה, מוסיפים גם את הטימין.
  • מניחים על שיני השום והטימין את נתח הבשר השחום שיצא מהתנור, אם נשאר רוטב בתבנית מוזגים אותו על הבשר.
  • עוטפים היטב את הבשר בנייר האפייה ובנייר הכסף בצורה כמה שיותר מהודקת והרמטית.
  • עוטפים בשכבה נוספת של נייר כסף, מחזירים לתבנית ואופים בתנור על 130 מעלות כ6-7 שעות.
  • מוציאים את הבשר, נותנים לו לנוח 15-20 דקות, שומרים את המיצים שנשארו בנייר הכסף להגשה (מוסיף המון טעם) ופורסים את הבשר.
  • מגישים חם, אפשר לחמם/להוסיף רוטב.

הערות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    רוצה לקבל מתכונים למייל?

    מתכונים אחרונים