קונפי שום - מתכון לשום קונפי

שום קונפי הוא שום שמתבשל לאט בשמן זית על חום נמוך עד לקבלת מרקם רך ומשחתי.
זוהי מנה בעלת טעם שיכולה לשמש כמרכיב או תוספת למנות רבות.

קונפי שום קיים במספר גרסאות ואפשר להשתמש בו בכמה דרכים.
אפשר לאכול אותו כמטבל על לחם, כתוספת לפיצה או פסטה, אפשר גם להוסיף אותו לרטבים או לתבשילים שונים.
זוהי דרך מצוינת להשתמש בשום שנשאר ואין מה לעשות איתו.

אהבתם? שתפו את המתכון 🙂

אז איך מכינים שום קונפי?

שום קונפי מתכון

זמן הכנה

3 דקות

זמן בישול

45-60 דקות

סוג אוכל

פרווה

רמת קושי

קל

מצרכים

  • 3-4 ראשי שום

  • שמן זית

  • טימין

  • מלח

הוראות הכנה

  • מקלפים את כל שיני השום ומכניסים לסיר קטן.
    עוד אפשרות טעימה ומיוחדת שלמדתי ממסעדה - להשאיר את הקליפה של השום ופשוט להפריד אותם. כשהם יהיו מוכנים פשוט נוגסים בהם כמו שאוכלים פול או אדממה.
  • שופכים שמן זית בנדיבות עד לגובה השום.
  • מוסיפים מלח וטימין, מערבבים היטב.
  • מתחילים את בישול השום, בעוצמה הנמוכה ביותר למשך כחצי שעה, אם בחרתם כמוני להשאיר את הקליפה אפשר לבשל למשך 45-60 דקות עד שהשום הופך להיות רך מאוד.
  • לאחר מכן מצננים את השום ומעבירים למיכל אטום או לצנצנת.

הערות

  • המלצה: את שמן הזית שנשאר אפשר להוסיף בזמן הבישול כמעט לכל דבר שתרצו. זה ממש משדרג את הטעם.

חשוב לזכור כשמכינים שום קונפי הזו הוא שאסור להשחים את השום. במקום זאת יש לבשל אותו עד שהוא הופך רך ושקוף.

מה זה קונפי?
המילה קונפי נגזרת מהפועל הצרפתית confit, הצרפתים היו משתמשים במונח זה כדי לתאר טכניקה של שימור מזון על ידי בישול בשמן על אש נמוכה.
אפשר לבשל קונפי שום בסיר או בתנור.

ישנם סוגים רבים ושונים של קונפי, כל אחד עם הגדרה ספציפית משלו. ההגדרה הכללית מתייחסת למזון שנשמר על ידי בישולו בשומן או בשמן ולאחר מכן אטימה בכלי אטום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה לקבל מתכונים למייל?

מתכונים אחרונים