קציצות בשר ברוטב עגבניות - מתכון רוטב עגבניות לקציצות

קציצות (או כדורי בשר) ברוטב עגבניות שאי אפשר לעמוד בפניהן, מתכון קל וטעים.
תבשיל רוטב עגבניות אדום בו מתבשלות קציצות בשר שיוצרות תבשיל עשיר.
אפשר ומומלץ להוסיף ברוטב בסוף הבישול אפונה או שעועית קפואה.

קציצות בשר ברוטב עגבניות - מתכון רוטב עגבניות לקציצות

זמן הכנה

20-25 דקות

זמן בישול

כ45-55 דקות

סוג אוכל

בשרי

רמת קושי

בינוני

מצרכים

  • לקציצות
  • חצי קילו בשר טחון

  • בצל גדול

  • 5 שיני שום

  • צרור פטרוזיליה

  • צרור כוסברה

  • ביצה

  • רבע כוס פירורי לחם

  • כפית בהרט

  • כף פפריקה מתוקה

  • כפית מלח

  • כפית פלפל

  • כפית כורכום

  • כפית כמון

  • לרוטב
  • 3 כפות שמן זית

  • 3 שיני שום

  • שימורי עגבניות מרוסקות

  • קופסה קטנה של רסק עגבניות

  • כוס מים

  • כפית בהרט

  • כפית אבקת מרק עוף

  • חצי כפית מלח

  • חצי כפית פלפל

  • לא חובה
  • אפונה / שעועית קפואה

הוראות הכנה

  • הכנת הקציצות
  • מגרדים במגרדת בצל ושום, קוצצים כוסברה ופטרוזיליה ומעבירים לקערה (אפשר לטחון את הכל במעבד מזון).
  • מסננים את הנוזלים ומוסיפים ביצה, פירורי לחם, בהרט, פפריקה מתוקה, כמון, כורכום מלח ופלפל. מערבבים היטב עד שיוצאים מהבשר כמו חוטים לבנים.
  • נותנים לתערובת לנוח כחצי שעה.
  • הכנת הרוטב
  • כותשים את שיני השום ומטגנים בסיר נמוך ורחב עם שמן זית עד להזהבה.
  • מוסיפים עגבניות מרוסקות משימורים, רסק עגבניות ומערבבים.
  • מוסיפים מים, נותנים לרוטב לבעבע ומוסיפים את התבלינים - בהרט, אבקת מרק עוף, מלח ופלפל.
  • יוצרים עיגולים מתערובת הקציצות ומסדרים בסיר עם הרוטב המבעבע.
  • מבשלים על אש בינונית 30-45 דקות.
  • מידי פעם פותחים את הסיר ו״משקים״ עם הרוטב את הקציצות.
  • בסיום אפשר להוסיף אפונה או שעועית קפואה ולבשל עוד 10 דקות.

הערות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    רוצה לקבל מתכונים למייל?

    מתכונים אחרונים