קציצות ירק מטוגנות / אפויות בתנור - מתכון לקציצת ירק עם תפוחי אדמה, קישואים, בצל ועוד

קציצות ירק טעימות העשויות מתערובת עם תפוחי אדמה, קישואים, בצל ועוד. מתכון לקציצות ירק מטוגנות או אפויות בתנור.
הקציצות הקלות להכנה האלו הן שילוב מושלם של נשנוש בריא וטעים. בין אם תבחרו לטגן אותן בשמן או לאפות אותם בתנור, ואפילו לטגן במכשיר ״אייר פרייר״ כמו נינג׳ה.

אהבתם? שתפו את המתכון 🙂

קציצות ירק מטוגנות / אפויות בתנור - מתכון לקציצת ירק עם תפוחי אדמה, קישואים, בצל ועוד

זמן הכנה

10 דקות

זמן בישול

כ15 דקות

סוג אוכל

פרווה

רמת קושי

קל

מצרכים

  • 4 תפוחי אדמה גדולים

  • 2 קישואים

  • עגבנייה

  • בצל

  • חופן פטרוזיליה

  • כף שטוחה מלח

  • כפית פלפל

  • כפית כמון

  • כף פפריקה מתוקה

  • 3 כפות קמח

  • ביצה

  • שמן לטיגון

הוראות הכנה

  • בעזרת קולפן מקלפים את קליפת תפוחי האדמה, הבצל והקישוא ומגרדים במגרדת.
  • מגרדים גם את העגבנייה, קוצצים את הפטרוזיליה ומערבבים את הכל בקערה.
  • מתבלים במלח, פלפל, כמון, פפריקה מתוקה, מוסיפים קמח וביצה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  • משאירים את התערובת במסננת כ15-30 דקות, כך שכל הנוזלים יצאו.
  • בעזרת ידיים רטובות יוצרים מהתערובת כדורים ומועכים קלות לצורת קציצה.
  • מחממים שמן במחבת רחבה וכשהוא רותח מטגנים את הקציצות עד להזהבה משני הצדדים.

הערות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    רוצה לקבל מתכונים למייל?

    מתכונים אחרונים