ריבת ענבים ירוקים או שחורים - מתכון לריבת ענבים ביתית

ריבת ענבים ביתית, מתכון קל להכנת ריבת ענבים ירוקים או שחורים. ממרח טעים שמגישים על טוסט, צנים או ביסקוויט.
ריבה ביתית נעשית על ידי הרתחת הענבים עם מים, סוכר ומיץ לימון, שלאחר מכן מקררים ומשאירים להתייצב.
אפשר לכתוש את הענבים בזמן הבישול כדי לזרז את זמן הבישול וכדי לקבל מרקם חלק יותר.

ריבת ענבים ירוקים או שחורים - מתכון לריבת ענבים ביתית

זמן הכנה

5 דקות

זמן בישול

60-90 דקות

סוג אוכל

פרווה

רמת קושי

קל

מצרכים

  • 1 קילו ענבים ירוקים או שחורים ללא גרעינים

  • 500 גרם סוכר

  • מיץ מלימון שלם

  • 1/2 ליטר מים

הוראות הכנה

  • מרתיחים מים בסיר, מוסיפים סוכר ומיץ מלימון שלם ולאחר הרתיחה מעבירים לאש נמוכה ומבשלים במשך כ30 דקות.
  • שוטפים היטב את הענבים ומוסיפים לסיר (אפשר שלמים ואפשר חתוכים, תלוי במרקם שרוצים).
  • מבשלים במשך כ30 עד 60 דקות נוספות תוך כדי ערבוב מידי פעם. אפשר למעוך את הענבים בסיר, זה מקצר מעט את זמן הבישול.
  • כשהריבה סמיכה במידה הרצויה מקררים את התערובת ומעבירים לצנצנות נקיות ואטומות.

הערות

  • מומלץ לשמור בקירור ולהגיש על צנים מרוח בחמאה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה לקבל מתכונים למייל?

מתכונים אחרונים