ריבת תאנים - מתכון לריבת תאנים ביתית

ריבת תאנים ביתית מתכון קל שיוצר ממרח טעים שמגישים על טוסט, צנים או ביסקוויט.
ריבה ביתית נעשית על ידי הרתחת התאנים עם מים, סוכר ומיץ לימון, שלאחר מכן מקררים ומשאירים להתייצב.
אפשר לכתוש את התאנים בזמן הבישול כדי לזרז את זמן הבישול וכדי לקבל מרקם חלק יותר.

ריבת תאנים - מתכון לריבת תאנים ביתית

זמן הכנה

10 דקות

זמן בישול

60-90 דקות

סוג אוכל

פרווה

רמת קושי

קל

מצרכים

  • 1 קילו תאנים

  • 500 גרם סוכר

  • מיץ מלימון שלם

  • 1/2 ליטר מים

הוראות הכנה

  • מקלפים את התאנים, פורסים לרבעים ובודקים היטב שתוכן התאנים נקי.
  • מרתיחים מים בסיר, מוסיפים סוכר ומיץ מלימון שלם ולאחר הרתיחה מעבירים לאש נמוכה ומבשלים במשך כ30 דקות.
  • מוסיפים את רבעי התאנים לסיר ומבשלים במשך כ30 עד 60 דקות נוספות תוך כדי ערבוב מידי פעם. אפשר למעוך את התאנים בסיר, זה מקצר מעט את זמן הבישול.
  • כשהריבה סמיכה במידה הרצויה מקררים את התערובת ומעבירים לצנצנות נקיות ואטומות.

הערות

  • מומלץ לשמור בקירור ולהגיש על צנים מרוח בחמאה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה לקבל מתכונים למייל?

מתכונים אחרונים