ריזוטו פטריות עם שמנת ופרמזן - מתכון קל לריזוטו שמנת פטריות

מנה חלומית של ריזוטו שמנת פטריות עשיר וטעים.
מתכון קל וטעים לריזוטו עם רוטב עשיר עשוי מציר ירקות, שמנת, פטריות בצל, כרישה ופרמזן.

אפשר לקשט את המנה עם בצל ירוק קצוץ.

ריזוטו פטריות עם שמנת ופרמזן - מתכון קל לריזוטו שמנת פטריות

זמן הכנה

15 דקות

זמן בישול

כ25 דקות

סוג אוכל

חלבי

רמת קושי

בינוני

מצרכים

  • 500 גרם אורז עגול

  • כף חמאה

  • בצל

  • כרישה (לא חובה)

  • סלסלת פטריות שאוהבים

  • 3 שיני שום

  • מיכל 250 מ״ל שמנת מתוקה

  • 750 מ״ל ציר ירקות או מים

  • מלח

  • פלפל

  • גבינת פרמזן לגירוד מלמעלה

הוראות הכנה

  • קוצצים בצל ומטגנים במחבת עם חמאה עד להשחמה.
  • קוצצים את השום, מוסיפים ומטגנים דקה נוספת.
  • פורסים את הפטריות, מוסיפים למחבת ומבשלים כ3 דקות.
  • מוסיפים את האורז ומצקת מציר הירקות או המים.
  • מבשלים את האורז על אש בינונית ומוסיפים מצקת ציר ירקות נוספת כל פעם שהאורז סופג את הנוזלים.
  • מוסיפים מלח ופלפל, מערבבים וטועמים. הריזוטו אמור להיות חצי מוכן, במרקם חצי קשה, שאפשר לנגוס בו.
  • מוסיפים למחבת את השמנת המתוקה, מגרדים מלמעלה את גבינת הפרמזן, ומבשלים עוד 10 דקות.

הערות

  • אפשר לקשט את המנה עם בצל ירוק קצוץ.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה לקבל מתכונים למייל?

מתכונים אחרונים