שקשוקה ירוקה - שקשוקה תרד וגבינות מתכון

שקשוקה ירוקה העשויה מביצים, תרד וגבינות. מתכון פשוט וקל להכנת שקשוקה חלבית, מיוחדת ועשירה בטעמים.
שקשוקה של רוטב שמנת עם גבינות במקום עגבניות, ביחד עם תרד, בצל, תבלינים וביצים. מנה מפנקת שמתאימה כארוחת בוקר או ערב.

שקשוקה ירוקה - שקשוקה תרד וגבינות מתכון

זמן הכנה

5 דקות

זמן בישול

20 דקות

סוג אוכל

חלבי

רמת קושי

קל

מצרכים

  • בצל

  • 3 שיני שום

  • מעט שמן זית

  • חבילת עלי תרד טרי

  • חופן עלי בזיליקום

  • מלח לפי הטעם

  • מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול

  • גבינה צהובה מגורדת/מוצרלה

  • 4 ביצים

  • לא חובה, אבל מוסיף הרבה - חצי כף רוטב בלסמי מצומצם

הוראות הכנה

  • פורסים את הבצל לרצועות דקות, מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
  • כותשים את השום, מוסיפים למחבת, ומטגנים כדקה.
  • מוסיפים עלי תרד ובזיליקום (מומלץ להוריד את הגבעול הקשה) ומערבבים. מבשלים כ3 דקות.
  • מוסיפים שמנת מתוקה, מלח, רוטב בלסמי וגבינה צהובה מגורדת. מערבבים היטב ומבשלים כ10-15 דקות עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך.
  • מוסיפים את הביצים, מכסים עם מכסה ומבשלים עד למידה הרצויה.

הערות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    רוצה לקבל מתכונים למייל?

    מתכונים אחרונים