תבשיל בשר אסאדו עם ירקות בבישול ארוך - מתכון לתבשיל בשר בסיר

תבשיל בשר אסאדו בסיר בבישול ארוך עם קישואים וגזרים. אפשר לשדרג ולהוסיף קוביות תפוחי אדמה ו/או גרגירי חומוס (שהושרו לילה קודם או אפילו קפואים).
בשר אסאדו שיוצא רך ועסיסי עשיר בטעמים ומעולה להגשה עם אורז או קוסקוס או כל פחמימה שנראת לכם מתאימה.

תבשיל בשר אסאדו עם ירקות בבישול ארוך - מתכון לתבשיל בשר בסיר

זמן הכנה

15-20 דקות

זמן בישול

כ3 שעות

סוג אוכל

בשרי

רמת קושי

קל

מצרכים

  • קילו אסאדו עם עצם חתוך לקוביות

  • בצל גדול

  • 8 שיני שום

  • 3 כוסות מים רותחים

  • כף וחצי רסק עגבניות

  • מיץ מחצי לימון

  • כף וחצי פפריקה מתוקה

  • כף אבקת מרק עוף

  • כפית כורכום

  • חצי כפית סוכר

  • חצי כפית מלח

  • חצי כפית פלפל

  • 2 קישואים

  • 2 גזרים

  • אפשר להוסיף-
  • 2 כוסות גרגירי חומוס (שהושרו לילה קודם, אפשר גם קפואים)

  • חופן כוסברה קצוצה

  • קוביות תפוחי אדמה

הוראות הכנה

  • קוצצים את הבצל ומטגנים בסיר נמוך ורחב עד להזהבה קלה.
  • מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת.
  • מוסיפים את האסאדו וצורבים כדקה מכל צד כדי לסגור את הבשר.
  • מוסיפים מים, רסק עגבניות, מיץ מחצי לימון ואת התבלינים - פפריקה מתוקה, אבקת מרק עוף, כורכום, סוכר, מלח ופלפל.
  • מערבבים היטב, מכסים במכסה, מחלישים לאש קטנה ומבשלים כשעתיים.
  • לאחר שעתיים פורסים את הירקות ומוסיפים לסיר.
  • אם בוחרים להוסיף גרגירי חומוס טריים(לאחר שהושרו לילה קודם) ו/או תפוחי אדמה - זה הזמן להוסיף לתבשיל.
  • מכניסים לתנור על 150 מעלות במשך שעתיים וחצי, ברבע שעה האחרונה נסיר את נייר הכסף, נעביר למצב טורבו על 180 מעלות.
  • מביאים את הסיר להרתחה, מבשלים כ10 דקות על אש גבוהה ומחזירים לאש קטנה לעוד כשעה.
  • ברבע השעה האחרונה של הבישול אפשר להוסיף כוסברה קצוצה ו/או גרגירי חומוס קפואים. מבשלים על אש בינונית.

הערות

  • אפשר להגיש עם קוסקוס, אורז, או כל תוספת שתראו לנכון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה לקבל מתכונים למייל?

מתכונים אחרונים