תבשיל שקדי עגל - מתכון מושלם של שקדי עגל ברוטב מרוקאי
דף הבית » תבשיל שקדי עגל – מתכון מושלם של שקדי עגל ברוטב מרוקאי
תבשיל שקדי עגל חלומי ברוטב מרוקאי עשיר עם גמבות, פלפלים ועגבניות. תבשיל קל וטעים להכנה, רק לדאוג לחלה או לחם כדי לנגב את הרוטב ויש לכם ארוחת מלכים.
מעדן למי שאוהב שקדי עגל ומאכלים שומניים.
אהבתם? שתפו את המתכון 🙂
תבשיל שקדי עגל - מתכון מושלם של שקדי עגל ברוטב מרוקאי
זמן הכנה
10 דקות
זמן בישול
70 דקות
סוג אוכל
בשרי
רמת קושי
קל
מצרכים
חצי קילו שקדי עגל נקיים
קמח לציפוי
שמן קנולה בנדיבות
2 גמבות
2 פלפלים חריפים
2 עגבניות
7 שיני שום
כף פפריקה מתוקה
חצי כף כמון
חצי כפית מלח
כפית אריסה
מעט סוכר
חופן כוסברה
כוס מים
הוראות הכנה
- חותכים לקוביות גדולות את שקדי העגל ומצפים בקמח.
- שוטפים את הירקות. את הגמבות והפלפלים חותכים לפרוסות, את העגבניות לקוביות, ואת השום קוצצים.
- מחממים שמן קנולה בנדיבות בסיר רחב, כשהשמן חם מטגנים את שקדי העגל עד להזהבה משני הצדדים.
- מזיזים לצדדים את שקדי העגל ומוסיפים במרכז הסיר גמבות, פלפלים, עגבניות ושום.
- מטגנים כ-3 דקות. מוסיפים תבלינים - פפריקה מתוקה, כמון, מלח, אריסה, סוכר.
- קוצצים כוסברה ומוסיפים לסיר ביחד עם כוס מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים שעה לפחות (עד ששקדי העגל מתרככים), תוך ערבוב מידי פעם. מגישים חם עם חלה לנגב בצד.