תפוא מעוכים - מתכון ל-תפוחי אדמה מעוכים בתנור

תפוחי אדמה מעוכים בתנור, תוספת קלה אך מיוחדת וממש טעימה שאנשים משתגעים עליה ולא מפסיקים לאכול ממנה.
זו הגרסה המושלמת לדעתי של תפוחי אדמה, קריספי מבחוץ אבל רך מבפנים.
המתכון לתפוחי אדמה מעוכים הוא ממש קל, רק צריך לתת לתפוחי האדמה את הזמן להתבשל.

תפוא מעוכים בתנור

זמן הכנה

4 דקות

זמן בישול

40 דקות

סוג אוכל

פרווה

רמת קושי

קל

מצרכים

  • תפוחי אדמה קטנים

  • שמן זית (אפשר גם בתרסיס)

  • מלח גס

  • לא חובה - טימין

הוראות הכנה

  • שוטפים היטב את תפוחי האדמה.
  • מרתיחים מים בסיר ומכניסים אליו את תפוחי האדמה עם הקליפה.
  • נותנים לתפוחי האדמה להתרכך בסיר עד שאפשר לנעוץ בהם מזלג יחסית בקלות.
  • מסננים את תפוחי האדמה ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • מסדרים את תפוחי האדמה כך שיישאר רווח ביניהם.
  • לוקחים כלי איתו אפשר למעוך - למשל הכלי ממעך או תחתית של כוס חזקה, בעזרתם משטחים את תפוחי האדמה לתבנית.
  • מזלפים שמן זית, מלח גס, ואפשר להוסיף טימין.
  • מכניסים לתנור לאפייה במצב טורבו על 200 מעלות כ20-30 דקות, עד להשחמה יפה של תפוחי האדמה והפיכתם לקריספיים מבחוץ אך רכים מבפנים.

הערות

  • תפוחי אדמה מעוכים בתנור מושלמים כתוספת לכל מנה עיקרית.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה לקבל מתכונים למייל?

מתכונים אחרונים