זיתים מבושלים מרוקאים - סלט זיתים מרוקאיים עם רוטב
דף הבית » זיתים מבושלים מרוקאים – סלט זיתים מרוקאיים עם רוטב
תבשיל זיתים מרוקאים מבושלים בסיר עם רוטב עגבניות, אפשר להגיש כ- סלט זיתים מרוקאיים, או כתוספת על אורז או פתיתים.
סיר צבעוני וטעים מבית המטבח המרוקאי שסבתא שלי נוהגת להכין כמעט כל ארוחת שישי.
אהבתם? שתפו את המתכון 🙂
זיתים מבושלים מרוקאים - סלט זיתים מרוקאיים עם רוטב
זמן הכנה
10 דקות
זמן בישול
30 דק
סוג אוכל
פרווה
רמת קושי
קל
מצרכים
3 כפות שמן קנולה
2 גמבות
פלפל חריף
5 שיני שום
2 קופסאות שימורי זיתים (ללא החרצנים)
2 כפות פפריקה
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית כמון
כפית מלח
כף רסק עגבניות
צרור כוסברה
הוראות הכנה
- בסיר שטוח עם מעט שמן מטגנים את הפלפלים (האדום והחריף).
- לאחר שהפלפלים משחימים מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת.
- מסננים את הזיתים מהנוזלים ומוסיפים לסיר, מוסיפים גם מים עד לגובה הזיתים.
- שהמים מגיעים לרתיחה מוסיפים את התבלינים - פפריקה מתוקה, פלפל שחור, כמון, מלח ואת רסק העגבניות.
- מערבבים ונותנים לזיתים להתבשל במשך 15 דקות ללא מכסה.
- מוסיפים את הכוסברה, מערבבים ונותנים לתבשיל להתבשל כ10 דקות נוספות או עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם.