זיתים מבושלים מרוקאים - סלט זיתים מרוקאיים עם רוטב

תבשיל זיתים מרוקאים מבושלים בסיר עם רוטב עגבניות, אפשר להגיש כ- סלט זיתים מרוקאיים, או כתוספת על אורז או פתיתים.
סיר צבעוני וטעים מבית המטבח המרוקאי שסבתא שלי נוהגת להכין כמעט כל ארוחת שישי.

אהבתם? שתפו את המתכון 🙂

זיתים מבושלים מרוקאים - סלט זיתים מרוקאיים עם רוטב

זמן הכנה

10 דקות

זמן בישול

30 דק

סוג אוכל

פרווה

רמת קושי

קל

מצרכים

  • 3 כפות שמן קנולה

  • 2 גמבות

  • פלפל חריף

  • 5 שיני שום

  • 2 קופסאות שימורי זיתים (ללא החרצנים)

  • 2 כפות פפריקה

  • חצי כפית פלפל שחור

  • חצי כפית כמון

  • כפית מלח

  • כף רסק עגבניות

  • צרור כוסברה

הוראות הכנה

  • בסיר שטוח עם מעט שמן מטגנים את הפלפלים (האדום והחריף).
  • לאחר שהפלפלים משחימים מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת. 
  • מסננים את הזיתים מהנוזלים ומוסיפים לסיר, מוסיפים גם מים עד לגובה הזיתים. 
  • שהמים מגיעים לרתיחה מוסיפים את התבלינים - פפריקה מתוקה, פלפל שחור, כמון, מלח ואת רסק העגבניות. 
  • מערבבים ונותנים לזיתים להתבשל במשך 15 דקות ללא מכסה. 
  • מוסיפים את הכוסברה, מערבבים ונותנים לתבשיל להתבשל כ10 דקות נוספות או עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם. 

הערות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    רוצה לקבל מתכונים למייל?

    מתכונים אחרונים