עוף בגריל מתכון - עוף עם תפוחי אדמה בתנור הכי טעים שיש

עוף בגריל עם תפוחי אדמה מבושלים בתנור, מתכון קל וטעים שיוצא מעולה! ממרכיבים פשוטים בתבנית אחת ומעט עבודה תצא לנו ארוחה שלמה של עוף עם תפוחי אדמה.

אפשר להכין מהר את העוף ותפוחי האדמה ולאפות בתנור כשעה, ואפשר לתת לו גם 3-4 שעות בתנור כדי שיצא רך ועסיסי, ותפוחי האדמה יצאו עשירים וקצת מקורמלים ממתיקות הסילאן.

אהבתם? שתפו את המתכון 🙂

עוף בגריל מתכון - עוף עם תפוחי אדמה בתנור הכי טעים שיש

זמן הכנה

10 דקות

זמן בישול

שעה/ 3-4 שעות

סוג אוכל

בשרי

רמת קושי

קל

מצרכים

  • ירכי עוף (או כל חלק של עוף שתבחרו, גם עוף שלם)

  • תפוחי אדמה

  • ענפי טימין

  • למרינדה
  • 4 כפות שמן

  • כף פפריקה מתוקה

  • כף שום גבישי

  • כף תבלין על האש (או חצי כף כמון ועוד חצי כף פפריקה)

  • 2 כפות סילאן (אפשר להחליף בדבש)

  • כפית מלח

הוראות הכנה

  • מערבבים את מרכיבי המרינדה בקערה עד לקבלת מרקם משחתי - שמן, פפריקה מתוקה, שום גבישי, תבלין על האש, סילאן ומלח.
  • מורחים היטב על העוף, מכסים ומניחים להשרייה (לפחות חצי שעה, אפשר גם לילה במקרר כדי שהעוף יספוג את הטעמים).
  • מסדרים בתבנית את העוף ומסביבו מפזרים תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות.
  • מזלפים שמן זית על תפוחי אדמה, מלח גס וענפי טימין.
  • יש 2 שיטות לאפייה - אפייה קצרה למי שאין זמן, ואפייה של שעות שהופכת את העוף לרך ונימוח.
  • אפייה קצרה
  • בתנור שחומם ל200 מעלות ואופים כשעה.
  • אפייה איטית של שעות
  • מכסים את התבנית, ואופים בתנור שחומם ל150 מעלות כ3-4 שעות, לאחר מכן מסירים את נייר הכסף, מעלים את המעלות ל200 ואופים כ20 דקות נוספות להשחמה

הערות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    רוצה לקבל מתכונים למייל?

    מתכונים אחרונים