טטאקי טונה צרובה בציפוי שומשום

טטאקי דג טונה צרוב במחבת עם ציפוי של שומשום ורוטב מפנק ועשיר עם חמאה, ג׳ינג׳ר, סויה וסוכר.
מנה ראשונה מרשימה וטעימה שמתאימה לאירוח ארוחה חלבית.

טטאקי טונה צרובה בציפוי שומשום

זמן הכנה

5 דקות

זמן בישול

2-3 דקות

סוג אוכל

חלבי

רמת קושי

בינוני

מצרכים

  • טונה טרייה

  • 4 כפות שומשום קלוי

  • כף שמן קנולה

  • 4 כפות סויה

  • 1 ו1/2 כפות סוכר

  • 40 גרם חמאה

  • מעט ג׳ינג׳ר פרוס דק

  • לא חובה - כפית מירין וכפית יוזו

הוראות הכנה

  • מעבירים שומשום לקערה ומגלגלים בה את הטונה עד שהיא מצופה בשומשום.
  • מחממים שמן קנולה במחבת, וכשהמחבת חמה צורבים את הטונה 30 שניות מכל צד, לאחר מכן מעבירים לצלחת למנוחה ועוד לא פורסים את הטונה.
  • מכינים את הרוטב - מחממים על אש בינונית מחבת נקייה וממיסים בה סוכר במשך חצי דקה.
  • מוסיפים סויה ומערבבים עד לאחידות, מחלישים את האש.
  • מוסיפים ג׳ינג׳ר, חמאה, מירין ויוזו ומערבבים עד להמסה וקבלת רוטב חלק.
  • מרכיבים את המנה - פורסים את הטונה לפרוסות ומניחים בצלחת.
  • מזלפים רוטב על הטטאקי טונה ומגישים.

הערות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    רוצה לקבל מתכונים למייל?

    מתכונים אחרונים