עוגת קרמשניט - מתכון לעוגת קרמשניט קלה ומהירה מבצק עלים מוכן

עוגת קרמשניט היא עוגה המורכבת משכבות של בצק עלים וקצפת עשירה וקרמית.
אפשר להשתמש בבצק עלים מרודד מוכן שקונים בסופר, מה שהופך את הכנת מתכון לעוגת קרמשניט לקלה ומהירה במיוחד.
הקצפת שמשתמשים בקינוח היא די בסיסית, מה שאני אוהבת בה הוא שאפשר להקפיא את העוגה ואז מרקם הקצפת הופך לגלידתי.

אהבתם? שתפו את המתכון 🙂

עוגת קרמשניט - מתכון לעוגת קרמשניט קלה ומהירה מבצק עלים מוכן

זמן הכנה

10 דקות

זמן אפייה

כ20-25 דקות

סוג אוכל

חלבי/פרווה

רמת קושי

קל

*אפשר להפוך את עוגת הקרמשניט לפרווה ולהשתמש בשמנת צמחית.

מצרכים

  • בצק עלים מרודד

  • 500 מ״ל שמנת מתוקה (לפרווה שמנת צמחית)

  • חבילה אינסטנט פודינג וניל

  • אבקת סוכר לקישוט

הוראות הכנה

  • מרדדים את בצק העלים (או משתמשים בבצק עלים מרודד) וחותכים לצורת הקרמשניט הרצויה. סך הכל 3 תחתיות מבצק העלים.
  • אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות את כל שכבות בצק העלים על תבנית עם נייר אפייה. אופים כ20-25 דקות עד להשחמה.
  • בקערת מיקסר עם וו בלון מקציפים שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה.
  • מעבירים את הקצפת לשקית זילוף (אפשר עם צנתר ואפשר בלי).
  • מתחילים בהרכבת הקרמשניט - מניחים שכבת בצק עלים ועליה מזלפים קצפת, מניחים עוד שכבה ועליה עוד זילוף קצפת, מוסיפים עוד שכבת בצק עלים, והעוגה מוכנה.
  • שומרים במקרר או במקפיא (הקצפת תתייצב למרקם גלידתי, מומלץ להוציא מהקפאה 15 דקות לפני ההגשה), מפזרים אבקת סוכר לפני ההגשה.

הערות

  • מומלץ להשתמש בסכין חדה עם להב בכדי לפרוס את העוגה. לשמור בקירור באטימה מוחלטת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה לקבל מתכונים למייל?

מתכונים אחרונים