פנקייק לילדים - מתכון של פנקייק בסיסי וקל להכנה חלבי או פרווה

מתכון של פנקייק קל להכנה, לילדים ומבוגרים! אם תהיתם איך מכינים פנקייק מושלם, סידרנו לכם טיפים ורשימת תוספות לפנקייק.
מתכון פנקייק בסיסי חלבי או פרווה, לבחירתכם! ויש כמובן אפשרות להכין אותו ללא גלוטן.
אל תשכחו להכין תוספות וממרחים לפנקייק.

אהבתם? שתפו את המתכון 🙂

איך מכינים פנקייק מושלם - טיפים פנקייק בסיסי לילדים

כשזה מגיע להכנת פנקייק קלאסי, יש כמה גורמים מרכזיים שצריך לזכור כדי להשיג שלמות פנקייק. להלן הכללים המוכרים להכנת הפנקייק הרך והטעים ביותר:

ממש כמו בעוגות בחושות, ערבוב יתר של הבלילה יפתח את רשת הגלוטן, וכתוצאה מכך לביבות קשות וקשות. עדיף לערבב את הבלילה מספיק כדי לאחד את החומרים, ולהשאיר כמה גושים בתערובת. זה יבטיח פנקייק קליל ואוורירי.

כדי לאפשר לאבקת האפייה לעשות את העבודה שלו וליצור פנקייקים אווריריים, נותנים לבלילה לנוח לפחות 30 דקות בטמפרטורת החדר, או לתוצאות טובות עוד יותר, מקררים אותה שעתיים לפני הטיגון. תקופת מנוחה זו מאפשרת לגלוטן להירגע ולטעמים להתמזג יחד.

מחבת עם ציפוי טפלון בעלות פיוז’ן חום בצורה אחידה, אידיאלי להשתמש בה. עם זאת, אם יש לכם מחבת רגילה, משמנים אותה קלות בחמאה, שמן, או בתרסיס שמן לפני כל סבב טיגון כדי למנוע הידבקות. זכרו לנגב את התבנית בנייר סופג בין כל פנקייק לתוצאות הטובות ביותר.

מומלץ לטגן פנקייקים בחום בינוני-גבוה. להבה גבוהה מדי עלולה לשרוף את החלק החיצוני תוך השארת החלק הפנימי לא מבושל, בעוד שלהבה נמוכה מדי עלולה לגרום לפנקייקים לספוג עודפי שומן. שמרו על חום בינוני-גבוה כדי להשיג מראה חיצוני חום זהוב ופנים אוורירי ומבושל לחלוטין.

התאמה אישית לכל הצרכים התזונתיים

אנו מבינים שלכל אחד יש העדפות ומגבלות תזונתיות שונות. עם השינויים הפשוטים האלה, אפשר להתאים את מתכון הפנקייק הקלאסי שלנו לכולם!

אם אתם מעדיפים פנקייק ללא חלב או פשוט רוצים פנקייק פרווה, תוכלו בקלות להחליף את החלב בחלופות צמחיות כמו חלב שיבולת שועל או חלב שקדים. בנוסף, החליפו את החמאה בשמן, שמן קנולה או שמן קוקוס.

לכל הצליאקים בינינו, או למי שמקפיד על דיאטה ללא גלוטן, עדיין תוכלו ליהנות מפנקייק טעים על ידי החלפת קמח רגיל בחלופות ללא גלוטן כגון קמח שקדים, קמח תפוחי אדמה או קמח אחר ללא גלוטן לבחירתך. הקמחים האלה עובדים יפה במתכון, וכתוצאה מכך פנקייקים מוצלחים בדיוק כמו כאלו המכילים גלוטן.

תוספות לפנקייק

את הפנקייקים אפשר להגיש עם כל מה שאוהבים!
ממרחים ורטבים – רוטב שוקולד, רוטב מייפל, ממרח שוקולד, ממרח פיסטוק, ממרח ריבת חלב, חלב מרוכז…
פירות – פירות העונה חתוכים, תותים, בננות, מה שיתאים לכם 😉
תוספות שונות – שוקולדים קצוצים, סוכריות, ובעצם כל מה שאתם אוהבים ויש בבית.

ועכשיו, אחרי כל ההקדמה, למתכון…

פנקייק לילדים - מתכון של פנקייק בסיסי וקל להכנה חלבי או פרווה

זמן הכנה

10 דקות

זמן בישול

4-6 דקות לפנקייק

סוג אוכל

חלבי/פרווה

רמת קושי

קל

מצרכים

  • כוס קמח

  • שקית אבקת אפיה

  • 3 כפות סוכר

  • ביצה

  • חצי כוס חלב (לפרווה - להחליף בחלב צמחי או בשמנת צמחית)

  • כף חמאה ( לפרווה - להחליף ב 2 כפות שמן)

  • כפית תמצית וניל

  • תוספות לפנקייק
  • רוטב מייפל

  • רוטב שוקולד

  • סוכריות

  • חלב מרוכז

  • פירות

הוראות הכנה

  • מערבבים את המצרכים היבשים בקערה - קמח, אבקת אפייה וסוכר.
  • בקערה נפרדת מערבבים את כל המצרכים הרטובים - ביצה, חלב, שמן ותמצית וניל.
  • מאחדים את שתי התערובות ומערבבים עד לקבלת בלילה (לא חייב שתהיה אחידה, שימו לב להערות בתחילת הדף שיהפכו את המתכון שלכם למושלם).
  • משמנים מחבת בחמאה ומחממים על אש בינונית-גבוהה.
  • יוצקים מעט מתערובת הפנקייק למחבת, הופכים כשהפנקייק מתחיל ליצור בועות גדולות. הופכים ומטגנים עד שהצד השני משחים.
  • ממשיכים בהכנת שאר הפנקייקים עד שכל הבלילה נגמרת.
  • מומלץ להגיש עם סירופ - מייפל / שוקולד, ממרח שוקולד, סוכריות, פירות, חלב מרוכז או כל תוספת שאוהבים.

הערות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    רוצה לקבל מתכונים למייל?

    מתכונים אחרונים