עוגת בראוניז פרווה - מתכון לבראוניז שוקולד אגוזים קלאסי
עוגת בראוניז שוקולד אגוזים הוא פינוק קלאסי וטעים שכולם אוהבים.
מתכון לבראוניז פרווה קל להכנה ובלי הרבה כלים שצריך לנקות 😉
אגוזים עשירים בחלבון, סיבים ושומנים בריאים, יש להם גם טעם ייחודי שמשתלב בצורה מושלמת עם שוקולד.
יש לנו גרסת עוגה בראוניז לילדים עם חמאת בוטנים ועוגיות אוריאו במקום אגוזים! >> לינק למתכון המלא
עוגת בראוניז פרווה - מתכון לבראוניז שוקולד אגוזים קלאסי
זמן הכנה
10 דקות
זמן אפייה
25-35 דקות
סוג אוכל
פרווה
רמת קושי
קל
מצרכים
200 גרם שוקולד מריר
3/4 כוס שמן
4 ביצים
כוס סוכר
3/4 כוס קמח
כוס אגוזים מלך קצוצים גס
הוראות הכנה
- לתוך קערה שמתאימה למיקרוגל שוברים את השוקולד לקוביות, מוסיפים את השמן ומחממים כדקה.
מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה, אם צריך חימום נוסף מכניסים למיקרו לעוד חצי דקה. - מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם תוך כדי ערבוב מהיר עם מטרפה עד שמתקבלת תערובת אחידה (חשוב לערבב מהר והרבה כדי לוודא שהביצה לא מתבשלת) וכך ממשיכים עם כל הביצים.
- מוסיפים סוכר וטורפים את התערובת עד לקבלת מרקם חלק.
- מוסיפים את הקמח ובעזרת כף מערבבים בתנועות קיפול.
- מחממים תנור ל 180 מעלות במצב אפייה.
- מוסיפים לתערובת הבראוניז 2/3 מאגוזי המלך הקצוצים ומערבבים היטב.
- משמנים תבנית ויוצקים את תערובת הבראוניז לתוכה.
- מפזרים את אגוזי המלך הקצוצים שנשארו על התערובת שבתבנית.
- אופים כ25-35 דקות, עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה. לאחר האפייה מניחים לצינון כ5 דקות. מומלץ לפרוס את העוגה לריבועי בראוניז ולהגיש.