עוגת גבינה באסקית - מתכון עוגה באסקית קלאסית טעימה בטירוף

עוגה באסקית טעימה בלי הרבה עבודה, מתכון לעוגת גבינה באסקית קלה ועשירה שמככבת אצלי בבית לאחרונה.
עוגת גבינה באסקית, או גאטו דה קסקו, היא עוגה מסורתית מאזור הבאסקים בדרום צרפת ובספרד הספרדית.
עוגה באסקית היא בעצם עוגת גבינה אפויה, שהשכבה החיצונית מעט ״חרוכה״, אך במרכז העוגה נמצא קרם גבינה עשיר, מתוק וקרמי.

*עוגת הגבינה הבאסקית מוגשת במצב הכי טוב בטמפרטורת החדר.
*שימו לב, חייב להשתמש בגבינת שמנת שמנה (30%), על מנת לקבל את המרקם של עוגה גבינה באסקית.
*מומלץ להוציא את גבינת השמנת כשעה לפני הכנת העוגה.

האמת שבעברי לא הייתי חובבת עוגות גבינה אפויות, אבל יש משהו פשוט ועשיר בעוגה הבאסקית הזו. קל ממש להכין אותה, בלי להפריד ביצים, בלי להקציף אותן, בלי לשטוף את כל הכלים של המיקסר.
פשוט מערבבים, מעבירים לכלי, אופים בטמפרטורה גבוהה עד להתחלת חריכה, נותנים לעוגה לנוח ומגישים בטמפרטורת החדש.

אהבתם? שתפו את המתכון 🙂

עוגת גבינה באסקית - מתכון עוגה באסקית קלאסית טעימה בטירוף

זמן הכנה

5 דקות

זמן בישול

45-60 דקות

סוג אוכל

חלבי

רמת קושי

קל

מצרכים

  • 400 גרם גבינת שמנת 30%

  • 4 ביצים

  • 3/4 כוס סוכר

  • 1/4 כפית מלח

  • שקית סוכר וניל

  • 250 מ״ל שמנת מתוקה

  • 2 כפות קמח (או קורנפלור שמתאים ללא גלוטן)

הוראות הכנה

  • מעבירים לקערה גדולה את גבינת השמנת.
  • מוסיפים ביצה וטורפים ידנית עד להתמאה מוחלטת בבלילה, מוסיפים עוד ביצה וכך ממשיכים עם כל הביצים.
  • מוסיפים סוכר, מלח, סוכר וניל ושמנת מתוקה וממשיכים לטרוף. מוסיפים את הקמח, מערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
  • לוקחים נייר אפייה, מקווצ׳צ׳ים אותו ופותחים. מניחים אותו בתבנית עוגה עגולה ועליו יוצקים את הבלילה.
  • אופים בתנור שחומם מראש על 220 מעלות כ45-60 דקות.

הערות

  • אפשר להכפיל את כמויות המצרכים כדי לקבל עוגה גבוהה יותר, רק שימו לב שצריך להוסיף זמן לאפייה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה לקבל מתכונים למייל?

מתכונים אחרונים